EPISODE VAN DE SEPTEMBERDAGEN 1830

In andere projecten Wikimedia Commons. Druk gebarend tuimelen ze over elkaar heen. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. In een rubensiaans koloriet verheft Wappers de euforie van deze revolutionaire periode tot een groots en jubelend manifest, waarin de onafhankelijkheidsstrijd en de pas uitgeroepen onafhankelijkheid worden geprezen. Zie de categorie Tafereel van de Septemberdagen op de Grote Markt te Brussel van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Overgenomen van ” https:

Voorafgegaan door tromgeroffel en nog steeds in volle verwarring — schermutselingen met regeringstroepen waren nog volop gaande — werd overal in de stad de zogenaamde bekendmaking “Aan de Burgers van Brussel” voorgelezen, waarbij driftig werd gezwaaid met de Belgische driekleur. This page was last edited on 17 February , at Te midden van al deze figuren schildert Wappers ook zichzelf, met een lans op de schouder terwijl hij met zijn vinger naar een kist wijst waarop zijn initialen staan. In other projects Wikimedia Commons. In zou hij het schilderij voltooien. Het is het moment van deze bekendmaking dat Wappers tot het onderwerp van zijn schilderij koos, zonder het erg nauw te nemen met de werkelijkheid. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 15 feb om Zijn Tafereel is opgezet in een piramidale compositie rond de schandpaal op de Grote Markten stelt het voorlezen van de verklaring centraal. Toen Gustave Septemverdagen in van het Brusselse stadsbestuur de opdracht kreeg om de Belgische revolutie uit te beelden, sloot hij direct aan bij de stijl van Delacroix, wiens werk hij tijdens eerdere verblijven in Parijs had leren kennen, en daarmee indirect bij die van Rubens.

All structured data from the file and property namespaces is available under the Creative Commons CC0 License ; all unstructured text is available under the Creative Commons Attribution-ShareAlike License ; additional terms may apply. Sptemberdagen avond volgde de bekendmaking van dat feit aan het volk. Het is het moment van deze bekendmaking dat Wappers tot het onderwerp van zijn schilderij koos, zonder het erg nauw te nemen met de werkelijkheid.

  WATCH VALEMONT EPISODES ONLINE

Overgenomen van ” https: Pagina’s die ISBN magische links gebruiken. Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia: In Brussel kwam met de Septemberdagen een einde aan de vereniging van de Nederlanden zoals op het Congres van Wenen inna de nederlaag van Napoleon Bonaparte was beslist. Views View Edit History. Gustaf wappers, episodio delle giornate di settembre sulla piazza dell’hotel de ville di bruxelles, By using this site, you agree to the Terms of Use and the Privacy Policy.

Vanaf kreeg het werk zijn definitieve plek in het Brussels Museum, waar het thans nog steeds te zien is.

Egide Septemberdzgen Gustave Wappers. From Wikimedia Commons, the free media repository. Voorafgegaan door tromgeroffel en nog steeds in volle verwarring — schermutselingen met regeringstroepen waren nog volop gaande — werd overal in de stad de zogenaamde bekendmaking “Aan de Burgers van Brussel” voorgelezen, waarbij driftig werd gezwaaid met de Belgische driekleur.

De episode van de Septemberdagen op het Stadhuisplein te Brussel. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Episode of the September Days , on the Grand Place of Brussels – Wikidata

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Druk gebarend tuimelen ze over elkaar heen. Wappers belgian revolution DYK. Veel figuren dragen een wapen, ten teken dat er nog volop strijd is. Belgian Revolution Romantic history paintings 19th-century oil on canvas paintings in Belgium paintings Belgian paintings in the Royal Museums of Fine Arts of Belgium Grand Place, Brussels, in art People with flags in art Crowds in art in Brussels 19th-century history paintings Oil paintings of people Children in art 19th-century paintings of dogs Oil paintings of horses Group paintings Gustave Wappers September Days Belgian Revolution.

  DON CORLEONE FILM SMOTRET ONLINE

Het toont het moment waarop de Belgische onafhankelijkheidsverklaring wordt voorgelezen aan het Brusselse volk, geschilderd in de stijl van de romantiek. Files are available under licenses specified on their description page.

Lokale afbeelding anders dan op Wikidata Wikipedia: Romantisch patriottisme vierde hoogtij in die dagen en overal doken dan ook afbeeldingen en schilderijen op die in deze tijdsgeest pasten. Het zou een iconisch werk worden binnen de Belgische romantische historieschilderkunst, over een van de meest memorabele momenten in de Belgische geschiedenis. This page was last edited on 17 Februaryat Het werk werd aangehaald in toespraken en gedichten en er werd een herdenkingsmunt geslagen met het Tafereel erop.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

File:Wappers – Episodes from September Days 1830 on the Place de l’Hôtel de Ville in Brussels.JPG

Tafereel van de Septemberdagen op de Grote Markt te Brussel. Na de herdenkingsplechtigheden in september kwam het werk enige tijd te hangen in de Augustijnenkerkom vervolgens een rondreis te maken langs talloze tentoonstellingen in Belgische en Europese steden.

Uit Vn, de vrije encyclopedie.